welkom
extra
Solidariteit

Over 'beloningen', vast en variabel, en hier en daar een bonus

Die arme sloebers

Maurice Ferares

De directeur van de ING, Hamers, maakt zich ongerust over het feit dat Nederland ernstige schade zou lijden als de maximale bonus op het jaarsalaris van leidende figuren in ondernemingen voortaan niet meer dan 20 procent zou mogen zijn. In de andere Europese landen mag een bonus 100 procent van het jaarsalaris bedragen.

Over het jarenlange witwassen van crimineel geld door de ING, de boete van 775 miljoen die de bank daarvoor kreeg en de salarisverhoging van een miljoen euro die Hamers in 2018 zou krijgen, maar door een rel niet doorging, zullen we het dit keer niet hebben. Wel interessant is te weten - pas sinds kort uitgelekt - dat de salarisverhoging van 50 procent voor Hamers een voorstel is geweest van Van der Veer, de president-commissaris van de ING. Hamers moet het in 2019 doen met 'slechts' een driekwart miljoen euro, inbegrepen de 2 procent loonsverhoging die het hele personeel van de ING begin 2019 kreeg.

Stijgende cuve met geld

Miljoenengezelschap

Hamers is wat beloning betreft in goed gezelschap. Hier ter illustratie een beknopt overzicht van wat de arme sloebers verdienen, ontleend aan de jaarverslagen van de betreffende ondernemingen.

  • De beloning die de baas van Shell, Van Beurden, in 2018 heeft opgestreken was 20,1 miljoen euro. Zijn vaste salaris was 1,5 miljoen euro. Voor zijn goede prestaties kreeg hij een bonus van 3 miljoen euro. Twee maal zijn jaarsalaris. Ook kreeg hij een aandelengerelateerde beloning van 15,2 miljoen en een compensatie voor zijn pensioen.
  • Van Dijkhuizen, ABN AMRO, vaste beloning: 722.358 euro.
  • Draijer, Rabobank, vaste beloning: 980.000 euro.
  • Wynaendts, Aegon, vaste beloning: 1.300.000 euro en een variabele beloning van 1.062.000 euro.
  • Friese, NN Group, vaste beloning: 1.640.000 euro.

Sluipweg

Wij willen jou bij de sloebers Op 2 april 2019 heeft de Tweede Kamer De wettelijke voorschriften voor het bezoldigingsbeleid bij ondernemingen aangescherpt. In het vervolg is de goedkeuring van driekwart van de bestuursleden van een onderneming nodig voor de salarisverhogingen van directeuren en andere leidende functionarissen. Tot nu toe was de toestemming van de helft van het aantal de bestuursleden voldoende om een dergelijk besluit te nemen. Die verhoging naar driekwart van de bestuursleden stond in een amendement van Tobias van Gent van de VVD en Bart Snels van Groen Links.
Maar er stond ook het volgende in dat amendement - het Financieele Dagblad 3 april 2019 - Overigens biedt het amendement ook meteen een sluipweg als de statuten van de onderneming een kleine meerderheid genoeg vinden, mag het alsnog.

En daarmee is er niets meer over van de aanscherping van de richtlijnen die de regering wilde doorvoeren. Immers, statuten zijn snel gewijzigd. Het amendement van Van Gent en Snels was hoogstwaarschijnlijk een doorgestoken kaart van de VVD op verzoek van ondernemers. Daarbij wisten ze het GroenLinks Kamerlid Snels op sleeptouw te nemen. De correspondent van het Financieele Dagblad uit Den Haag verzuchtte: En met dit alles te bedenken dat de directeur (CEO) van een beursgenoteerde onderneming in drie werkdagen gemiddeld evenveel verdient als een gemiddelde werknemer in een jaar.

Ook zonder bonussen gaat het naar wens

De situatie bij de verzekeringsmaatschappij ASR toont hoe de beloning van directeuren en bestuurders tot stand komt. In 2008 is de ASR door de regering met geld van de belastingbetaler van de ondergang gered door het bedrijf te nationaliseren. Nadat de nationalisatie in 2018 was beëindigd, begon de top zijn salarissen aanzienlijk te verhogen. Hetgeen net als bij de ING een rel tot gevolg had. Sedertdien is er echter in de praktijk niets veranderd. ASR heeft weliswaar aangekondigd geen bonussen meer uit te betalen, maar dat de hoge heren ook zonder bonussen aan hun trek weten te komen, blijkt uit hetgeen volgt (cijfers uit Het Financieele Dagblad. 10 april 2019).

Op 22 mei 2019 zal de president-commissaris van de ASR Van der Pol aan de vergadering van aandeelhouders een plan voorleggen, waarin onder andere wordt voorgesteld topman Baeten vanaf 2018 in vijf stappen twee ton salaris meer te geven. Het vaste jaarsalaris van Baeten wordt dan 740.000 euro .Een stijging van 37 procent.
De financiële topman Figee gaat er in twee jaar zelfs 270.000 euro op vooruit tot 670.000 euro. In het plan gaan de vergoedingen van Van der Pol en de andere commissarissen op 1 juli. eveneens omhoog. Van der Pol krijgt er 5.000 euro bij, zodat zijn vergoeding 50.000 euro per jaar wordt. De andere commissarissen ontvangen ook 5.000 euro meer en komen dan uit op 35.000 euro per jaar.
Dit alles ondanks de recent aangescherpte voorschriften voor het bezoldigingsbeleid bij ondernemingen van de regering en het parlement.

Top ING onschendbaar?

Bronus Tot slot toch nog iets over het witwassen door de ING. Dat blijkt niet alleen in Nederland gedaan te zijn. Het Financieele Dagblad, 21 maart 2019, schrijft onder de kop: "Witwasperikelen overschaduwen de beleggersdag van ING":

Geen alarmbel ging af toen oplichters - onder de ogen van het hoofdkantoor aan de Via Arbe in Milaan - tal van online rekeningen bij ING Italia openden. Daarop lieten ze klanten aanbetalingen doen, bijvoorbeeld voor de huur van een huis of voor producten van Amazon, maar die werden nooit geleverd. Tientallen gedupeerde klanten meldden zich nu bij het OM in Milaan.

Op de beleggersdag zei risicodirecteur van de ING Van Rijswijk dat de bank in 2018 afscheid had genomen van 2.700 dubieuze klanten. Hij deelde mee dat de bank nog bijna twee jaar nodig heeft om het anti-witwasbeleid voldoende aan te scherpen. Hamers zei dat ING honderden miljoenen investeert om het antiwitwasbeleid naar een hoger niveau te tillen.
Niemand stelde de vraag hoe het mogelijk is geweest dat dergelijke verziekte toestanden jarenlang konden bestaan, zonder dat door wie dan ook werd ingegrepen. En ook stelt niemand de vraag of de schuldigen aan al die ellende niet alsnog ter verantwoording moeten worden geroepen door de rechter.