NS-Reizigerscollectieven

Beste mede-reiziger,

Gisteren is het NS-reizigerscollectief opgericht, in navolging van de personeelscollectieven van NS-machinisten en -conducteurs. Iedereen die weleens met de trein reist en achter de acties van de personeelscollectieven NS staat, kan zich aansluiten bij dit reizigerscollectief. Dus mail het voort!. Aanmelden kan via een mailtje aan:

ns_reizigerscollectief@hotmail.com

Wat is de bedoeling?

Als er weer acties zijn, zoals waarschijnlijk a.s. woensdag 21 maart in Amsterdam o.a., laten wij in de pers een ander geluid horen dan de reizigersorganisatie Rovers, die zich steeds opstelt als stakingsbreker. Rovers spreekt zogenaamd namens alle reizigers, maar zij hebben de meeste reizigers nooit iets gevraagd.

Dit reizigerscollectief staat achter de acties van de machinisten en conducteurs, die beslist niet alleen vechten tegen "rondjes rond de kerk", zoals in de pers bij voortduring wordt gesuggereerd. Het gaat om het totale beleid van NS en met name tegen de verdere privatisering van NS omdat dat niet goed is voor personeel en reizigers. Laat het actievoerende NS-personeel niet uitspelen tegen de reizigers en verhef je stem door middel van dit reizigerscollectief.

Mail dit bericht zo veel mogelijk door naar andere mede-reizigers! Het kan zijn dat je dit bericht al eerder via een andere lijst hebt ontvangen. Excuses daarvoor.

Met vriendelijke groet,
Jeroen Zonneveld (19 maart 2001)