Presentatie Jaarboek voor socialistische discussie en analyse - 14 mei 2008

Op woensdag 14 mei aanstaande wordt het nieuwste nummer gepresenteerd van Kritiek, Jaarboek voor socialistische Discussie en Analyse. Plaats: Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis te Amsterdam. Tijd: 16.00-18.00 uur.

Kritiek is een academische uitgave en biedt ruimte aan artikelen van beschouwende, theoretische, historische en polemische aard over zaken die van belang zijn voor de linkse beweging. Het komende nummer bevat bijdragen van onder anderen Marcel van der Linden, Sjaak van der Velden, Robert Went en Ronald van Raak. Uitgebreid wordt stilgestaan bij de dood van de bekende radencommunist Cajo Brendel. Daarnaast is er aandacht voor links activisme in de Verenigde Staten, de geschiedenis van de Weather Underground, stakingen in Europa en de plaats van de SP binnen links Nederland.

Tijdens de boekpresentatie zal Wim van Noort ingaan op zijn bijdrage "Herfsttij van de ecologische politiek", een kritische analyse van het potentieel van de groene partijen. Hij zal hierover in debat gaan met de directeur van het wetenschappelijk bureau van GroenLinks, Bart Snels. De toegang is vrij. Via redactie@jaarboekkritiek.nl wordt aankondiging van komst op prijs gesteld, dit hoeft echter niet. Ook bestellingen via dit e-mail adres. Prijs: 24,90.
Zie ook: www.jaarboekkritiek.nl.

afbeelding omslag