Welkom
Ingezonden
Solidariteit "ingezonden"

Nieuw nummer Kritiek uit

Bart van der Steen

Op vrijdag 29 mei komt het nieuwe nummer uit van "Kritiek. Jaarboek voor socialistische Discussie en Analyse". "Kritiek" is een academische uitgave en biedt ruimte aan artikelen van beschouwende, theoretische, historische en polemische aard over zaken die van belang zijn voor de huidige linkse beweging.

In het nieuwe nummer van Kritiek wordt aandacht besteed aan de positie en strijd van illegale migranten en stedelijke sociale strijd in Europa. Daarnaast wordt er gediscussieerd over de toekomst van groene partijen in Europa, het internationalisme van de SP en het boek "Duits Socialisme" van J.A.A. van Doorn. Het nummer bevat bijdragen van vooraanstaande wetenschappers zoals Marlou Schrover, Erik Swyngedouw, Pepijn Brandon en Henny Buiting.

De presentatie wordt gehouden op het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis in Amsterdam en begint om 16.00 uur. Tijdens de bijeenkomst zullen Eric Duivenvoorden (historicus en schrijver van het boek "Een voet tussen de deur. Geschiedenis van de Kraakbeweging) en Hans Pruijt (socioloog en schrijver van de Kritiek-bijdrage "Kraken in Europa") met de zaal in debat gaan over het heden, verleden en de toekomst van kraken in Europa en het belang van stedelijke sociale strijd voor hedendaags links. Om 17.00 uur is er een borrel. De toegang is vrij.

Meer informatie over "Kritiek" en de boekpresentatie is te vinden op www.jaarboekkritiek.nl

Uitnodiging Kritiek