Welkom
Ingezonden
Solidariteit "ingezonden"

Demonstratie zaterdag 31 maart 2012, 14.00 uur - Station Overvecht, Utrecht

Europese dag van acties tegen het kapitalisme

Zaterdag 31 maart gaan in Europa duizenden mensen de straten op om hun onvrede over het kapitalisme te uiten en te protesteren tegen de maatregelen van het IMF, de EU en de ECB (de zogenaamde Trojka). Ook in Nederland (Overvecht-Utrecht) zal er gedemonstreerd worden tegen deze maatregelen én tegen alle bezuinigingen van Rutte 1. Voor de demonstratie wordt opgeroepen door verschillende linkse organisaties en 'grassroot' vakbonden.

In Europa is sprake van een enorme economische crisis. De Europese Unie heeft een aantal noodmaatregelen bedacht om het kapitalisme te redden. Als deze falen, zo stellen regeringen en media, zal ook in Nederland een ineenstorting volgen met recessie en massale armoede tot gevolg. Bovendien moeten we geloven dat de oorzaak van de crisis ligt bij luie Grieken, hebzuchtige banken of de Euro.

Volksvergadering Neude

Organisatie zoals CNT, FAU, Ökologische Linke, Alpha Kappa en vele andere zullen in Spanje, Duitsland, Griekenland, Polen, Oostenrijk, Italië, België, Portugal, Slovenië, Denemarken, Italië, Kroatië en Oekraïne verschillende acties en demonstraties organiseren. In Nederland mobiliseren Vrije Bond, Klasse!, Weldaad, ASB, Kritische Studenten Arnhem-Nijmegen, Kritische Studenten Utrecht, AK-Utrecht en GIO voor deze actiedag.

Tijdens de demonstratie is het de bedoeling dat we ons verzet tegen de bezuinigingen laten horen en onze internationale solidariteit laten zien. Zo willen we tonen dat alle slachtoffers van de crisis aan dezelfde kant staan, zowel in Nederland als in Griekenland, en dat verzet tegen bazen, bankiers en politici waardevol en productief is. Na de demonstratie zal op de Neude een manifestatie gehouden worden met infokraampjes. De dag zal afgesloten worden met een 'peoples assembly' (volksvergadering) op de Neude.

Zie voor meer informatie:

Contact

  • email:
  • website: www.march31.net