Welkom
Ingezonden
Solidariteit "ingezonden"

Afdeling Amsterdam AbvaKabo FNV

Protest "Miljonair Fair" 6 december 2012 - 20 uur

De afdeling Amsterdam van Abvakabo FNV steunt het protest van het comité Stop de Miljonair Fair op 6 december 2012. Deze beurs, dit jaar omgedoopt tot "Masters of LXRY", wordt voor de elfde keer gehouden in de Amsterdamse RAI. De afdeling roept haar 30.000 leden op steun te betuigen aan dit protest.

Het comité roept op tot de blokkade van de rode loper tijdens de opening van de beurs op donderdagavond 6 december om 20.00 uur. De afdeling Amsterdam van Abvakabo FNV vindt het ongehoord dat zo'n "Miljonair Fair" wordt gehouden. En dan ook nog eens in Amsterdam, waar velen met een klein inkomen zwaar lijden onder de crisis. De hoofdstad telt ruim 70.000 minima-huishoudens. Afgelopen zomer werd bekend dat door de economische crisis dit aantal verder is gestegen.

Vermogensbelasting

Het nieuwe kabinet heeft zijn mond vol over nivelleren, maar legt de rekening van de crisis ondertussen neer bij de middeninkomens en lage inkomens. Volgens het CBS stijgt, ondanks de crisis, het aantal miljonairs: tot al bijna 150.000. Maar zij worden in de plannen van dit kabinet ontzien. Terwijl een vermogensbelasting van 5 procent op miljonairs, jaarlijks 16 miljard euro zou opleveren. Een dergelijke belasting op de topvermogens zou genoeg zijn om het hele bezuinigingspakket van Rutte II van tafel te vegen.

Guus Duppen, voorzitter van de afdeling Amsterdam van Abvakabo FNV: "De werkelijke ongelijkheid zit in Nederland niet in de inkomens, maar in de vermogens. Terwijl 99 procent van de Nederlanders te horen krijgt dat 'er nu eenmaal bezuinigd moet worden', wordt 1 procent alleen maar rijker. Laat daarom de demonstranten merken dat u het eens bent met hun eis".