Welkom
Ingezonden
Solidariteit "ingezonden"

SNEEVLIET HERDENKINGSCOMITÉ

13 april - 1942 - 16 oktober

H. Sneevliet W. Dolleman R. Witteveen J. Koeslag J. Roebers
A. Menist J. Edel J. Schriefer C. Gerritsen A. IJmkers

Het Sneevliet Herdenkingscomité

Dit jaar is het zeventig jaar geleden dat op 13 april 1942 de moord op de leden van het Marx-Lenin-Luxemburg-Front bij kamp Amersfoort plaatsvond. Deze groep revolutionaire socialisten nam het motto van Rosa Luxemburg "socialisme of barbarij" serieus. Ook zij moesten hiervoor met hun leven betalen.
Dit jaar wil het Sneevliet Herdenkingscomité juist aan deze herdenking wat meer aandacht schenken. Dat zal gebeuren op

zondag 15 april 2012

Programma:
Vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar in het Petit Café van begraafplaats WESTERVELD, Duin en Kruidbergerweg 2, 1985 HG Driehuis.

10.57 uur. Degenen die slecht ter been zijn, kunnen worden afgehaald op station Driehuis. Bij vertraging bellen: 06 15473369.

11.30 uur. De stoet vertrekt te voet naar het monument. Wie slecht ter been is, kan gereden worden. Voor hen staan zitplaatsen klaar bij het monument. De bloemen worden neergelegd en enkele sprekers voeren het woord.

Circa 12.30 uur vertrek per auto naar buurthuis De Dwarsligger, Planetenweg 338, 1974 BP IJmuiden. We drinken daar een kop koffie of thee. Ook is er een fotopresentatie: een terugblik op de afgelopen jaren.

Daarna zal optreden: Trias Poëtica. Het enige trio ter wereld dat uit vier personen bestaat. Dat zijn: Jan Bontje, Carlos Bréton Ferrer, Frans Lodewijk en Marcus Mulder. Het trio gaat, zoals het zelf zegt, zijn eigen weg en past in geen enkel hokje. De groep is geëngageerd, maar onafhankelijk en aan geen enkele partij gebonden.

Dick de Winter - voorzitter
Ger Groenenboom-van Tol - secretaris/penningmeester
Ron Blom
Bart van der Steen

www.sneevlietherdenking.nl of www.sneevlietherdenkingscomite.nl

Afbeelding uit De Arbeid, 27 september 1935

De Arbeid, 27 september 1935