Welkom
Ingezonden
Solidariteit "ingezonden"

Steunverklaring stuur naar: leiden@doorbraak.eu

Steun aan Haags vluchtelingenkamp "Recht op bestaan"

Wij, de ondergetekenden, verklaren ons solidair met de vluchtelingen van het tentenkamp "Recht op bestaan" op het Koekamp, bij station Den Haag Centraal. We ondersteunen hun strijd voor een menswaardig bestaan, voor onderdak, inkomen, zorg en veiligheid.

Eind 2011 zijn dakloze vluchtelingen, onder meer uit Somalië en Irak, begonnen met het opzetten van tentenkampen, uit protest tegen het keiharde migratiebeleid. Na tentenkampen in Ter Apel en Sellingen, volgden in de loop van 2012 acties in Den Bosch, Zwolle, Den Haag en Amsterdam.
De vluchtelingen laten zien dat ze hier zijn en hier willen blijven. Met veel moed en doorzettingsvermogen zetten ze zich in voor een rechtvaardige oplossing van hun problemen. Wij hebben er diep respect voor dat ze in weer en wind en onder zware omstandigheden weten stand te houden.

Hun strijd vraagt onze solidariteit

Door het overheidsbeleid vallen de vluchtelingen van het Haagse tentenkamp en zoveel anderen tussen wal en schip. De overheid maakt hen dakloos en sluit hen uit van mogelijkheden om een leven op te bouwen, van alle basisvoorzieningen waar elk mens recht op heeft.
In het Haagse tentenkamp zitten Irakezen, Iraniërs en Somaliërs die niet kunnen en willen worden uitgezet. Dagelijks blijkt hoe onveilig hun thuislanden zijn. Toch krijgen ze geen verblijfsrecht en worden ze rechteloos gemaakt. Dat mag niet langer voortduren, vinden we. Vluchtelingen dienen niet rond te zwerven en te verpauperen, maar behoren bescherming en een toekomstperspectief te krijgen.

Want geen mens is illegaal en mensenrechten hebben we allemaal!

We roepen iedereen op zich solidair te verklaren met deze vluchtelingen. Zet je handtekening onder deze verklaring en laat zwart op wit zien dat je het niet eens bent met het beleid dat verantwoordelijk is voor dit menselijke drama.

De initiatiefnemers voor deze steunverklaring zijn: AFA-Den Haag, Nederland en Fryslan; Doorbraak; de Fabel van de Illegaal; No Border Netwerk; PRIME; Occupy Den Haag en Utrecht; Simone; Indonesian Migrant Workers Union; Rondje Binnenhof.
Deze organisaties hebben zich voor het uitbrengen van de steunverklaring verenigd onder de naam "Steungroep Vluchtelingenkamp Koekamp Den Haag".

Voor meer informatie over deze steunverklaring:
* Telefoon: 071-5127619 / 0641206167
* Email: leiden@doorbraak.eu
* Doorbraak, www.doorbraak.eu