Welkom
Ingezonden
Solidariteit "ingezonden"

Modern activisme in Nederland

Tien interviews met activisten van vandaag

Wij, Lotta Hermans en Janneke Prins, hebben tien diepgaande interviews met inspirerende activisten/wereldverbeteraars gehouden. Vooraanstaande personen van organisaties geven hun visie op de wereld en bieden daarmee inhoud aan modern activisme anno 2011-2012. Het is een palet van ideeën en argumenten.

Het gaat om mensen die actief zijn in de vakbeweging, voor de Socialistische Partij en de Internationale Socialisten. Anderen zetten zich in voor veganistisch eten, eerlijke kleding, vluchtelingen of tegen wapenhandel en racisme.

Breed palet

Vorig jaar zomer ontstond het idee om een boekje te maken vol interviews met activisten in Nederland. We konden toen nog niet bevroeden dat er een levendige Occupy-beweging zou ontstaan. Honderden mensen bezetten het Beursplein in Amsterdam. Duizenden mensen sympathiseerden met de bezetters en zijn misschien ook bij één van de vele acties betrokken geweest tegen de bezuinigingen van Ruttes kabinet. Of bij protesten die nog gaan komen.

Grote delen van de Nederlandse bevolking zijn door Occupisten en stakers aan het denken gezet over de Haagse politieke besluiten en over de maatschappij waarin we leven. Actievoerders en niet-actievoerders, de inhoud van onze interviews kan ieders visie verbreden, omdat het niet alleen over politiek gaat, maar ook over specifieke thema's als eten of oorlog. De interviews bestaan uit een persoonlijk portret, feitelijke informatie, meningen over de maatschappij, aangevuld met een aanpak voor een bepaald ideaal.

Zie: www.modernactivisme.nl of vraag informatie bij: