Welkom
Ingezonden
Solidariteit "ingezonden"

Amsterdams vakbondscafé - 5 september 2012

Verkiezingen en de crisis

Het nieuwe seizoen van het Amsterdams vakbondscafé begint woensdag 5 september aanstaande. Onderwerp: de verkiezingen voor de Tweede Kamer die een week later plaatsvinden.

Niet het zoveelste debat met lijsttrekkers of andere bobo's met vage politieke uitspraken. Nee, een debat met mensen die met concrete problemen op het gebied van werk, inkomen, uitkeringen, zorg, enzovoort te maken hebben. Van elkaar en politici van D66, GroenLinks, Socialistische Partij en Partij van de Arbeid willen ze de oplossingen horen en bespreken.

Werkvloer

Aan de hand van thema's en korte inleidingen door vertegenwoordigers van de werkvloer worden de problemen behandeld waarmee 'gewone mensen' in Amsterdam dagelijks te maken hebben en die onder invloed van de economische crisis verergeren. Bijvoorbeeld kwesties als: ontslag, geen of onzeker werk, geen of vermindering van zorg en vermindering van uitkeringen.
Ook zullen de aanwezigen alle gelegenheid krijgen aan de discussie mee te doen. Na afloop is er gelegenheid meer persoonlijk met politici verder te praten.

Plaats:MuzyQ, Atlantiplein tegenover het Montessori College Oost, Polderweg 3.
Te bereiken met:tram 9 en bus 41 (halte Linnaeusstraat/Pretoriusstraat); tram 3 en 7 en bus 22 en 37 (halte Linnaeusstraat/Wijtenbachstraat) of vanaf het Muiderpoortstation (4 minuten lopen).
Begin:19.30 uur.