Welkom
Ingezonden
Solidariteit "ingezonden"

Begin je dag met LabourStart

Elke zes minuten ...

Eric Lee

LabourStart is een wereldwijd netwerk van vakbondscorrespondenten, waaronder de redactie van webzine Solidariteit. Die zorgen gemiddeld voor tweehonderd berichten per dag, elke zes minuten een nieuw. Dat is een hele hoop vakbondsnieuws en zo is LabourStart een onmisbare informatiebron.

Labourstart Logo

De Nederlandstalige versie van LabourStart is the vinden op: www.labourstart.org/2013/index.php?langcode=nl. De stek geeft vakbondsnieuws uit een grote verscheidenheid van bronnen: van de Telegraaf tot Solidariteit. Met een paar minuten per dag blijf je volledig op de hoogte.

Petities en kalender

Naast nieuws organiseert LabourStart petities, ter bescherming van vakbondsactivisten, tegen onderdrukkende wetgeving en voor vakbondsrechten. Eén van de laatste is bijvoorbeeld voor de personeelsleden van de Verenigde Naties. De VN erkent hun vakbond niet meer en wil niet onderhandelen www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=1984.

LabourStart brengt voor het eerst een kalender uit. Twaalf schitterende foto's van recente vakbondsacties over de gehele wereld sieren de maanden. De kalender geeft datums van belangrijk gebeurtenissen in de vakbondshistorie en verjaardagen van een aantal vakbondsleiders. Te bestellen bij www.lulu.com/shop/labourstart.