Welkom
Ingezonden
Solidariteit "ingezonden"

Zorgmanifestatie 8 juni 2013 Oosterpark Amsterdam

Handen Thuis Rutte!

Abvakabo FNV

Het Oosterpark in Amsterdam staat zaterdag 8 juni volledig in het teken van (thuis)zorg. Het park wordt omgetoverd tot een Zorg manifestatieplein. Heel veel medewerkers uit de zorg, cliënten en mensen die de (thuis)zorg een warm hart toedragen, hebben zich al aangemeld. Zij gaan de politiek beïnvloeden én elkaar een hart onder de riem steken. Graag nodigen we iedereen uit om te komen. De zorg raakt medewerkers en patiënten, maar uiteindelijk iedereen!

De huidige bezuinigingsplannen zijn - ondanks dat eerdere acties al hebben geleid tot uitstel of verzachting van bezuinigingen - niet acceptabel. 170.000 Cliënten raken met de huidige plannen hun thuiszorg kwijt en maar liefst 50.000 thuiszorgers hun baan. Afgelopen week werd al bekend dat de zorgorganistie Sensire 1.100 thuiszorgmedewerkers wil ontslaan. Daarnaast worden duizenden patiënten, cliënten en zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg, verpleeg- en verzorgingshuizen en geestelijke gezondheidszorg slachtoffer van de kabinetsplannen.

Beïnvloeden debat Tweede Kamer

Maandag 10 juni spreekt de Tweede Kamer de hele dag over de toekomst van de zorg. Daarom grijpen we 8 juni aan om de politici te beïnvloeden. Hen te voeden met persoonlijke verhalen uit de praktijk en te voorzien van argumenten om niet akkoord te gaan met de bezuinigingsplannen in de huidige vorm. We moeten hen ervan overtuigen dat deze vorm van bezuinigen te ver gaat.

Logo Handen Thuis Rutte

Wat gaat er gebeuren op 8 juni? We starten om 12.00 uur met een demonstratie. Vanaf twee verschillende punten in Amsterdam lopen we in een demonstratieve tocht naar het Oosterpark. We verzamelen bij Czaar Peterstraat in Amsterdam en de andere locatie volgt nog. Amsterdammers moeten zien en horen dat we er zijn! Let op: mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten, worden met pendelbussen naar het Oosterpark gebracht.
Om 13.00 uur start in het Oosterpark een afwisselend podiumprogramma. Met sprekers, maar ook met muziek en optredens. In verschillende tenten kan iedereen in gesprek gaan met politici van verschillende politieke partijen. Dé mogelijkheid om politici direct aan te spreken of steun uit te spreken voor die politici die ervoor pleiten om de bezuinigingen anders in te richten! Daarnaast vinden er verschillende activiteiten plaats op het manifestatieplein.Het programma duurt tot ongeveer 15.00 uur.

Zie voor informatie:
http://www.strijdvoorthuiszorg.nl/media/uploads/files/Zorgkrant_DEF_web.pdf