Welkom
Ingezonden
Solidariteit "ingezonden"

Boekpresentatie 21 september 2013, 16.00 uur – Utrecht

Hedendaagse linkse filosofie

Cover

Zaterdag 21 september 2013 presenteren Bart van der Steen, Jasper Lukkezen en Leendert van Hoogenhuijze in de boekhandel de Rooie Rat – Oude Gracht 65, Utrecht – hun nieuwste boek "Butler, Negri, Žižek. Een inleiding op de hedendaagse linkse filosofie".

Judith Butler, Toni Negri en Slavoj Žižek zijn zonder twijfel drie van de bekendste en belangrijkste linkse denkers van dit moment. Maar net als bij veel andere filosofen is hun werk soms moeilijk toegankelijk en vereist het vaak nogal wat voorkennis. Een nieuw boek heeft als doel hun belangrijkste ideeën te verklaren en toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Wat is het belang en de invloed van hun werk? Hebben deze drie filosofen daadwerkelijk een 'introductie' nodig? En hoe is het 'raadsel der onleesbaarheid' te verklaren? Tijdens de presentatie zullen Annemie Halsema (Butler, Genderturbulentie, 2000), Johan Schokker (Žižek, Kritiek en daad, 2010) en Bart van der Steen over deze vragen de degens kruisen.

De presentatie begint om 16:00 uur en wordt afgesloten met een kleine borrel. De toegang is vrij.

Bart van der Steen, Jasper Lukkezen, Leendert van Hoogenhuijze, Butler, Negri, Žižek. Een inleiding op de hedendaagse linkse filosofie. Uitgeverij Damon, Postbus 2014, 6020 AA Budel – – www.damon.nl, winkelprijs: 16 euro 90.