Welkom
Ingezonden
Solidariteit "ingezonden"

Demonstratie zaterdag 21 september 2013 van Beursplein naar Dokwerker

Stop bezuinigingen

Het comité Stop Bezuinigingen roept op tot een demonstratie op zaterdag 21 september 2013 in Amsterdam tegen de bezuinigingsplannen van Rutte-2. Deze VVD/PvdA-regering heeft opnieuw miljarden aan bezuinigingen aangekondigd. Op de (thuis)zorg en kinderopvang. De huren gaan omhoog. De lonen en uitkeringen liggen onder vuur.

Bovendien nemen de (jeugd)werkloosheid en armoede toe. Daarmee worden de kosten van de door de banken veroorzaakte crisis afgewenteld op kwetsbare groepen in de samenleving. Ondertussen worden bonussen, belastingontwijking en topinkomens door dit kabinet niet aangepakt.
Onder Rutte-1 was het resultaat hiervan dat werkelijk iedereen er op achteruit ging, behalve de rijkste 10 procent van de bevolking, die werd alleen maar nog rijker.

Op naar een progressief alternatief

De Nederlandse bevolking pikt dit niet langer en wendt zich nu massaal af van dit kabinet. Nog maar 18 procent heeft vertrouwen in deze VVD/PvdA-coalitie. Het is tijd om het tij te keren en te kiezen voor een progressief alternatief, waarin solidariteit tussen bevolkingsgroepen voorop staat. Jong en oud, migrant, vluchteling en autochtoon, schouder aan schouder in het verzet tegen de asociale plannen van dit kabinet.

Stop de bezuinigingen, haal het geld waar het zit!

Zaterdag 21 september 2013 start de demonstratie om 13:00 uur op het Beursplein (vlak bij het Centraal Station) en loopt via de Dam, het Rokin en de Amstel naar de Dokwerker (metro Waterlooplein).

Website: www.stopbezuinigingen.nl

Stop Bezuinigingen