Welkom
Ingezonden
Solidariteit "ingezonden"

Hulp bij herstel na de brand

Benefiet voor Theaterstraat in Paradiso

Comité Help Theaterstraat uit de brand

Op 4 december 2013 is de loods van Theaterstraat afgebrand. Daarmee zijn licht-, geluidapparatuur en podium verbrand. In samenwerking met Paradiso organiseert het comité Help Theaterstraat uit de brand een benefiet, met onder andere de Kift en The Ex. Dit benefiet vindt plaats op zondag 31 augustus 2014 vanaf 20.00 uur in Paradiso, Weteringschans 6-8, Amsterdam.

Met de deels afgebrande loods is de Theaterstraat veel kwijtgeraakt. De vrachtwagens zijn gelukkig gespaard gebleven.
De avond begint met een optreden van de Fanfare van de Eerste Liefdesnacht, gevolgd door Kalio Gayo, de Kift en The Ex. Ze doen dat belangeloos.

Affiche

Voor het goede doel

Ondertussen wordt door vrijwilligers hard gewerkt aan de wederopbouw van de loods. Met het benefiet kunnen zij verder met de herbouw en met de vervanging van materiaal. Omdat het archief van 1976 tot en met 1997 verloren is gegaan, wordt bezoekers gevraagd om alles wat ze aan foto's, krantenartikelen en verdere spullen hebben, waarin Theaterstraat voorkomt of waaraan dit collectief heeft bijgedragen, mee te nemen.
Om de sfeer en opbrengst van de avond verder te verhogen,vindt er een veiling van unieke, verbrande kunst en foto's plaats. Deze kunst is ontstaan uit mooi gevormde objecten die bij het opruimen van de hopen puin na de brand zijn aangetroffen. De prachtige foto's zijn de eerste weken na de brand gemaakt door Kika.
De avond wordt opgevrolijkt door DJ Kollektief Kansloos en Schuifdicht die ook als de optredens zijn afgelopen de sfeer er inhouden met hun muziek. Natuurlijk zijn er hapjes en drankjes verkrijgbaar en is er een cocktailbar.

Al het geld dat deze avond binnenkomt, op wat kosten na, gaat door naar Theaterstraat, een vrijwilligerscollectief dat al ruim 35 jaar technische ondersteuning biedt aan demonstraties, buurtfeesten en andere straatacties.
Kaarten zijn te bestellen via www.theaterstraatbenefiet.nl voor een luttele 10 euro per stuk. Op deze site is ook meer informatie te vinden over Theaterstraat, de brand, de bands, Paradiso en nog veel meer.