800.000 jongeren, 15-17 jaar, volgen geen onderwijs
Discriminatie en radicalisering
Maurice Ferares
Persbericht ANP/RTL, 1 april 2015: "Vier op de tien jongeren die niet naar school gaan en ook geen werk hebben, maken weinig kans om ooit aan de slag te komen. Ze zijn niet op zoek naar werk of niet beschikbaar. Dat komt doordat ze arbeidsongeschikt of ziek zijn, heeft het CBS [Centraal Bureau voor de Statistiek] uitgezocht.
Bij de jonge vrouwen speelt er ook nog iets anders mee. Zij komen moeilijk aan de bak, omdat ze voor het gezin of huishouden zorgen.
In 2014 hadden van de ruim 800.000 jongeren die geen onderwijs krijgen 183.000 geen werk. Iets minder dan de helft zoekt wel naar een baan."
75.000 Jongeren ver verwijderd van arbeidsmarkt
De ondernemersregering Rutte, gedekt door de Partij van de Arbeid noch enige partij in het parlement, heeft de oorzaak van de radicalisering van jongeren gezocht bij de afschuwelijke situatie waarin de Nederlandse jeugd verkeert. Het bericht van het CBS - "75.000 jongeren ver verwijderd van de arbeidsmarkt" - toont aan dat wat genoemd wordt 'radicalisering van jongeren', niet opgelost kan worden door geheime diensten, rechters en gevangenisstraffen.
Dat jongeren in handen vallen van haat zaaiende benden en organisaties die zich achter godsdienstige motieven verstoppen, is een gevolg van de discriminatie. Wat zegt het dat 800.000 jongeren geen onderwijs kregen? Wat zegt het dat vier van de tien ziek of arbeidsongeschikt waren/zijn? Wat zegt het over de verantwoordelijkheid van de politici? Wat betekent het voor de ouders als hun kinderen zo verwaarloosd worden?
Jongeren hebben recht op onderwijs, scholing en werk. Terwijl miljarden euro voor nutteloze straaljagers verdwijnen, omdat Rutte en zijn aanhang schoothondjes van de Verenigde Staten zijn. Vier van de tien jongeren hebben geen toekomst en worden er straks van beschuldigd crimineel te zijn, bendes te vormen en sympathie voor de zogenaamde Islamitische Staat te hebben.
Wordt de jongeren een alternatief geboden? Wat gebeurt er nu en in de toekomst met de tienduizenden die geen onderwijs en werk hebben. Aan wie de schuld voor dit alles? Wie grijpt in? Welke partij? Welke vakorganisatie? Welke ouders? Gaan de jongeren bij het oud vuil of worden ze geholpen een toekomst voor te bereiden? Wordt dit land geholpen?
|