Welkom
Ingezonden
Solidariteit "ingezonden"

Persbericht, 21 augustus 2015

Oprichting Bijstandsbond Rotterdam

Piet van der Lende

De Bijstandsbond Amsterdam ondersteunt in 2016 al veertig jaar mensen met een minimuminkomen (zie 'overgenomen en ingezonden', 9 augustus 2015). Het verheugt ons zeer dat de voorbereidingen in volle gang zijn om ook in Rotterdam een Bijstandsbond op te richten. Volgens dezelfde formule: de Bijstandsbond Rotterdam. De welkomstpagina is inmiddels bereikbaar. 1

De Bijstandsbond Amsterdam is een vereniging met leden, zonder winstoogmerk. Wij werken voornamelijk in Amsterdam, waar de bond gevestigd is, maar er bellen en mailen mensen uit het hele land en wij doen ook rechtszaken voor mensen buiten Amsterdam. Af en toe bezoeken wij hen. Wij hebben een spreekuur op dinsdag en donderdag van 11.00 uur tot 16.00 uur.
Samen met anderen, onder andere de FNV, voeren wij acties, bijvoorbeeld tegen het werken zonder loon. In Amsterdam hebben wij daarvoor het samenwerkingsverband 'actiecomité dwangarbeidnee' opgericht.

De stem voor de minima uit de havenstad

Help ons de Bijstandsbond Rotterdam meer bekendheid te geven zodat veel mensen lid worden en de Bijstandsbond Rotterdam gaan steunen. Er zijn ook meer vrijwilligers/kaderleden nodig. Wij nodigen dan ook iedereen uit om mensen in je eigen netwerk op de hoogte te stellen. Daarvoor is tevens een digitale flyer gemaakt (zie illustratie). Er wordt aan een uitgebreidere fysieke flyer gewerkt, waarop ook meer tekst met een statement zal komen.

Aankondiging bijstandsbond Rotterdam

1 www.bijstandsbondrotterdam.nl - voor contact: info at bijstandsbondrotterdam.nl