Welkom
Ingezonden
Solidariteit "ingezonden"

RED DE ZORG - 12 september 2015, Amsterdam

Actievoorstel

Luc Brusselaers 1

Het organiseren van manifestaties/bijeenkomsten, al dan niet gevolgd door een demonstratieve optocht, lijkt momenteel onvoldoende te zijn of te worden om de acties van Red de Zorg voldoende leven in te blazen. De politieke figuren die telkens hun verhaaltje mogen komen doen (voor de PvdA liefst iemand met een rollator of rolstoel), kunnen ons niet verder bekoren. Dat voldoet niet (meer).

Dat is een beetje veel spijtig voor al de mensen die zich nu (nog) ijverig inzetten voor Red de Zorg. De roep om verdere en andere acties kan niet langer meer genegeerd worden. Handtekeningen ophalen is goed om wat aandacht te houden onder het publiek, maar of die uiteindelijk veel gaan veranderen? Van Rijn lijkt er niet erg van onder de indruk. Mocht hij een sociaal en redelijk mens zijn, dan was hij immers geen staatssecretaris.

Autokaravanen

Foto autokaravaan

Voorstel is nu om de actie van 12 september op zijn minst voor een gedeelte 'aan te passen', dat wil zeggen iets spectaculairder te maken. Het zou bijvoorbeeld zeer veel aandacht trekken, wanneer op 12 september vanuit alle hoeken van het land autokaravanen vertrekken naar Amsterdam. Tegen lage snelheid. Onderweg naar Amsterdam kan iedereen aansluiten bij een karavaan die het dichtstbij langskomt.
Het is op een zaterdag, eigenlijk is dan de werkelijke overlast voor het bedrijfsleven zelfs het meest beperkt. Lief dus nog! Zorg dan wel voor een grote parkeerplaats bij Amsterdam, met busvervoer naar de plek van demonstratie/manifestatie. Parkeren in Amsterdam is immers heel duur. Bovendien doen we zo ons best de overlast van auto's in Amsterdam niet verder op te drijven op 12 september.
Eigenlijk alles op een rijtje is dit dus nog een vrij vriendelijke actie. Maar die wel veel aandacht zal krijgen. De demonstratie/manifestatie in Amsterdam alleen, zelfs met 50.000 mensen, zal immers zonder veel spektakel niet eens uitgebreid de media kunnen bekoren (die zijn inmiddels al danig gestuurd en lijken veel op 'media-tainment').

Neem, graag, ons voorstel in overweging!

1 Secretaris FNV Zeeuws-Vlaanderen - brusselaers@zeelandnet.nl (terug)