Welkom
Ingezonden
Solidariteit "ingezonden"

Lezing, discussie en concert, een eeuw na Balfour verklaring

Solidariteit met het Palestijnse volk

DocP

Op 2 november 1917 bracht Arthur James Balfour, destijds minister van Buitenlandse Zaken in Groot-Brittannië, een verklaring uit waarin zijn regering steun verleende aan de stichting van een nationaal tehuis voor joden in Palestina. De gevolgen van deze Balfour Declaration dreunen vandaag nog steeds na.

De eeuw na de Balfour verklaring kan worden beschouwd als een eeuw van etnische zuivering en oorlog tegen het Palestijnse volk. Uit solidariteit met de Palestijnen organiseert DocP een tweetal lezingen en concerten in Amsterdam en Den Haag. DocP, stichting Diensten en Onderzoek Centrum Palestina, is in 2012 opgericht en zet zich in om de campagne boycot, desinvestering en sancties (BDS) te ondersteunen, te bundelen en te versterken. In 2009 startte het netwerk Samenwerken voor Palestina de BDS campagne in Nederland. DocP heeft als doel dit netwerk professioneel van dienst te zijn.

Tekening muur

Programma

Op 2 november in Amsterdam en 3 november in Den Haag houdt David Cronin - journalist uit Ierland en schrijver van Balfour's Shadow - een lezing, gevolgd door een paneldiscussie. In zijn boek beschrijft beschrijft Cronin de niet aflatende steun van Groot-Brittannië aan Israël tijdens vele oorlogen. *)
Op 3 november in Amsterdam en 4 november in Den Haag is er een optreden van Musicians for Palestine, een samenwerking van musici uit Nederland, Ierland en Palestina. Zij treden belangeloos op in een geste van solidariteit met de Palestijnen.

*) David Cronin, Balfour's Shadow. A Century of British Support for Zionism and Israel. Pluto Press 2017.

Amsterdam
Lezing: 2 november, 14.00 uur, Spui 25. Concert: 3 november 20.00 uur, Vondelkerk, Vondelstraat 120.
Den Haag
Lezing: 3 november, 14.00 uur, Korzo Theater Prinsenstraat 42. Concert 4 november 20.00 uur, Korzo Theater.
Toegangsprijs zelf te bepalen: NL 12 TRIO 0254 7345 29 t.n.v. Diensten en Onderzoek Centrum Palestina.
Zie: www.docp.nl - 1917-2017 honderd jaar onderdrukking