Welkom
Ingezonden
Solidariteit "ingezonden"

Presentatie Tijdschrift voor Geschiedenis Amsterdam 10 november 2017

Themanummer Russische revolutie

Ron Blom, Dennis Bos en Pepijn Brandon

Naar aanleiding van het honderdjarig jubileum van de revolutionaire gebeurtenissen in Rusland presenteert het Tijdschrift voor Geschiedenis op vrijdag 10 november 2017 het themanummer Inspiratie uit de verte. Reacties op de Russische Revolutie in Nederland, Indonesië en Suriname.

De presentatie van deze special - redactie: Ron Blom, Dennis Bos en Pepijn Brandon - vindt plaats bij de Rijksacademie van beeldende kunsten. Deze is gevestigd in de vroegere Amsterdamse kazerne aan de Sarphatistraat 470 waar 13 november 1918 de mislukte revolutiepoging plaatsvond.

Nederland en koloniën

Wouter Linmans, auteur van het artikel over die Amsterdamse revolutiepoging, zal daaraan in een korte lezing aandacht besteden. Ook zal een vertegenwoordiger van de Rijksacademie stilstaan bij de onlangs gerestaureerde gedenksteen voor de slachtoffers van de bloedige gebeurtenissen van 13 november 1918.
Het themanummer bevat artikelen die de relatie tussen Nederland en de toenmalige koloniën en de Russische revolutie behandelen. De bijdragen richten zich onder andere op de manier waarop verschillende sociale en politieke bewegingen, in hun onderlinge interactie, met de revolutie omgingen.

De presentatie- 10 november 2017, Sarphatistraat 470 Amsterdam - begint om 17:00 uur (inloop vanaf 16.45 uur)) en zal een klein uur duren, waarna er tot 18.30 uur gelegenheid is om napratend het themanummer voor een gereduceerd tarief aan te schaffen. In verband met de beperkte ruimte graag van tevoren opgeven via