Welkom
Overgenomen
Solidariteit "overgenomen"

Woensdag 27 juni 2018, 14.00-21.00 uur, Utrecht

Kom naar onze bijeenkomst over energietransitie

FNV 1

Een beter milieu. Gezonde lucht. Meer groen. Minder gebruik van fossiele brandstoffen. Meer gebruik van zonne- en windenergie en waterkracht. Geen uitstoot van broeikasgassen meer in 2050.

Dat vind jij vast ook belangrijk. Geef ons FNV-beleid over energietransitie verder vorm. Kom op woensdag 27 juni tussen 14.00 en 21.00 uur naar Utrecht.

Voldoende groene vakmensen

Foto monteurs zonnepanelen Wij zijn verantwoordelijk voor een schone planeet, in het belang van onze kinderen en kleinkinderen. Nederland moet vanaf vandaag aan de slag met scholing en arbeidsmarktbeleid, zodat er op tijd voldoende groene vakmensen zijn om de energietransitie handen en voeten te geven. Dat moeten echte banen zijn, met toekomstperspectief en zekerheid.

Hoe gaan we dat dan doen op onze werkplek, in de sector en in de regio? Het is een ingewikkelde puzzel hoe we op een sociale manier verlies van werk en banen van werknemers opvangen en hoe we arbeidsvraag en -aanbod beter op elkaar kunnen laten aansluiten.

Eerlijke verdeling lusten en lasten

Investering in regulier en beroepsonderwijs is noodzakelijk. Werknemers verdienen een nieuw toekomstperspectief. En waar nodig een respectvol afscheid bij de omschakeling van een economie met fossiele energie naar een economie en een samenleving die schone, maar ook veel minder energie gebruikt.

De FNV wil dat burgers in hun koopkracht een positief effect van zuiniger omgaan met energie en het gebruiken van meer duurzame energie op hun huishoudrekening zien. Hoe beïnvloeden we het kabinet om te zorgen voor een eerlijke verdeling van de lusten en de lasten?

Aanscherpen beleid

Als voorvechter van goed werk en inkomen wil de FNV graag haar beleid aanscherpen op het gebied van energietransitie en klimaatverandering, zodat we er rekening mee kunnen houden bij bijvoorbeeld de onderhandelingen over de cao en het bepalen van goede arbeidsvoorwaarden. Nu en in de toekomst.
Kom meepraten en meedenken.

Waar: Centraal Vakbondshuis, Hertogswetering 159, 3543 AS Utrecht, Henri Polakzaal op de zevende etage.
Wanneer: woensdag 27 juni 2018.
Tijd: 14.00 - 21.00 uur.
Diner: tussen 17.30-18.30 uur.

Kom ook en meld je aan
Lees ook: Energietransitie vereist eerlijke groene banen

1 Webredactie FNV, 26 april 2018, www.fnv.nl/over-fnv/nieuws/nieuwsarchief/2018/april/kom-naar-bijeenkomst-over-energietransitie (terug)