Welkom
Overgenomen
Solidariteit "overgenomen"

Zondag 15 april 2018 - Begraafplaats Westerveld

SNEEVLIET HERDENKINGSCOMITÉ

Herdenking Sneevliet groep 13 april - 1942 - 16 oktober

H. Sneevliet W. Dolleman R. Witteveen J. Koeslag J. Roebers
A. Menist J. Edel J. Schriefer C. Gerritsen A. IJmkers
Foto gedenksteen

Aan alle belangstellenden,

Ieder jaar organiseert het Sneevliet Herdenkingscomité op of omstreeks 13 april een bijeenkomst op de begraafplaats Westerveld - Duin en Kruidbergerweg 2, 1985 HG Driehuis Noord-Holland.

Dit jaar vindt de herdenking plaats op zondag 15 april 2018.

Vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar in het Petit Café op de begraafplaats. Wie met de trein van 11.01 uur uit Haarlem komt, wordt om 11.12 uur op station Driehuis afgehaald. Bij vertraging: 06 40 447 146.
Om half twaalf lopen we naar het monument en leggen daar bloemen neer. Wie moeilijk ter been is, kan daar met een auto worden afgezet. Bij het monument staan enkele stoelen klaar. Na de bloemlegging vertrekken we gezamenlijk per auto naar De Dwarsligger, Planetenweg 338, 1974 BP IJmuiden - koffie of thee met een plak cake staan klaar.

Mededelingen

 • Dick de Winter en Ger Groeneboom hebben zich jarenlang ingezet voor het Sneevliet Comité. Dit jaar dragen zij het stokje over aan twee nieuwe leden, te weten: Alex de Jong en Jeroen van der Starre. Tijdens de herdenking zullen we Dick en Ger bedanken voor al hun inzet en Alex en Jeroen introduceren.
 • We zijn altijd blij met een bijdrage voor de bloemen die elk jaar bij het monument worden gelegd. Donaties zijn van belang voor het in standhouden van het monument en het zeker stellen van de toekomst van het comité. Het IBAN nummer is: NL39INGB0000223776 - penningmeester Sneevliet Herdenkingscomité, Spijkenisse; vermelding 'bloemen' of 'monument'.
 • Het comité heeft een website: www.sneevlietherdenking.nl of www.sneevlietherdenkingscomite.nl. Daarop mededelingen, toespraken, historische teksten en foto’s.
 • We sturen altijd een (papieren) convocatie. Wie voortaan alleen de digitale versie wil ontvangen, dan graag email adres sturen naar:
 • Omdat Dick de Winter is teruggetreden als voorzitter, is het correspondentieadres van het comité veranderd. Mededelingen en berichten: Ron Blom, Maldenhof 487, 1106 EP Amsterdam.
 • Van het gedenkboek Wij moesten door, 2002, is nog een aantal beschikbaar. Te bestellen door zes euro (inclusief verzendkosten): IBAN nummer NL39INGB0000223776 - penningmeester Sneevliet Herdenkingscomité Spijkenisse; vermelding naam, adres en 'boek'.
 • Met vriendelijke groet en hopelijk tot ziens op 15 april 2018,

  Ron Blom
  Alex de Jong, penningmeester
  Jeroen van der Starre
  Bart van der Steen

  Foto De vrouwen brengen samen met familieleden de urnen naar het monument op Westerveld, 10 november 1946.