Welkom
Ingezonden
Solidariteit "ingezonden"

Eenzijdige berichtgeving Algemeen Dagblad en FNV Nieuwsbrief

Gemanipuleerde informatie

Rob Lubbersen

De informatiestroom rond het pensioenakkoord wordt behoorlijk gemanipuleerd. In het Algemeen Dagblad (AD) van 5 en 6 juni jongstleden worden 8,5 pagina’s besteed aan dat akkoord, vrijwel zonder enige kritische noot. De krant van 5 juni was voor mij aanleiding voor de volgende ingezonden brief die op 7 juni in de brievenrubriek van het AD werd afgedrukt onder het kopje Pensioenakkoord – Er zijn redenen genoeg om niet echt blij te zijn.

''Uw artikel over het pensioenakkoord (Ad 5-6)is wel heel erg eenzijdig. Er staat: Links en rechts klinkt blijdschap.
De afkeuring van het akkoord door SP, PVV en 50+ wordt niet gemeld! En voor de afkeuring is ook alle reden: de indexering wordt niet gegarandeerd en eerder met pensioen zonder boete geldt alleen voor mensen met een bruto-inkomen tot 19.000 euro. Bovendien wordt er niet echt iets geregeld voor zzp'ers en wordt de weg ingeslagen van het vervangen van een solidair systeem door individuele potjes bij banken en verzekeraars. Goede redenen om niet blij te zijn voor miljoenen mensen. Van links tot rechts!''

Schande

Maar ook de FNV Nieuwsbrief maakte het bont. Terwijl het Ledenparlement had verzocht om een referendum waarbij het pensioenakkoord neutraal zou worden voorgelegd en het FNV Bestuur dit ook had toegezegd, kwam de FNV Nieuwsbrief op 6 juni met de volgende koppen en kreten:
* Wij hebben een deal! Over een goed pensioen voor Iedereen.
* Wij zijn blij met dit pensioenakkoord.
* Nou, met die pensioendeal op tafel ga jij straks heerlijk op vakantie.

Schandalig!