Welkom
Ingezonden
Solidariteit "ingezonden"

Zondag 14 april 2019, 10.00 uur – Driehuis

Herdenkingsbijeenkomst Henk Sneevliet en zijn makkers

Sneevliet Herdenkingscomité

13 APRIL – 1942 – 16 OKTOBER

H. Sneevliet W. Dolleman R. Witteveen J. Koeslag J. Roebers
A. Menist J. Edel J. Schriefer C. Gerritsen A. IJmkers
Foto gedenksteen

Ieder jaar organiseert het Sneevliet Herdenkingscomité op of omstreeks 13 april een herdenkingsbijeenkomst ter nagedachtenis aan de revolutionair socialist Henk Sneevliet en zijn makkers die vielen in de antifascistische strijd.
Dit jaar vindt de herdenking plaats op zondag 14 april 2019 – Begraafplaats Westerveld, Duin en Kruidbergerweg 2, 1985 HG Driehuis, Noord-Holland.

Programma

Foto nabestaanden Roebers bij straatnaambord
De familie Zand Scholten, nabestaanden van het revolutionair socialistische raadslid Johan Roebers. Eind 2018 is in Deventer een straat naar hem vernoemd.
Vanaf 10 uur staat de koffie klaar in het Petit Café op de begraafplaats. Desgevraagd kunnen wij je ophalen vanaf station Driehuis. Neem daarvoor contact op met Bart van der Steen - bart.vandersteen@gmail.com, of 06 11 40 95 91. Wie met de trein van 11.01 uur uit Haarlem komt, wordt om 11.12 uur op station Driehuis afgehaald. Bij vertraging, graag even bellen.
Om half twaalf lopen we naar het monument en leggen daar bloemen neer. Wie moeilijk ter been is, kan daar met een auto worden afgezet. Bij het monument staan enkele stoelen klaar. Na de bloemlegging vertrekken we gezamenlijk per auto naar De Dwarsligger, Planetenweg 338, 1974 BP IJmuiden. We drinken daar een kop koffie of thee met een plak cake.

We zijn altijd blij met een bijdrage voor de bloemen die elk jaar bij het monument worden gelegd; zo ook met een bijdrage voor instandhouding van het monument. Op deze manier wordt de toekomst van het comité en de herdenking verzekerd. IBAN nummer: NL39INGB0000223776, penningmeester Sneevliet Herdenkingscomité te Amsterdam. Met de vermelding ‘bloemen’ of ‘monument’.
Zie voor meer informatie: http://sneevlietherdenking.nl/