Welkom
Ingezonden
Solidariteit "ingezonden"

Filipijnen repressie tegen onderwijsvakbond

Steun via LabourStart

Education International

Foto forum ACT

De Education International (EI) roept werknemers en werkneemsters wereldwijd op om de intimidatie en repressie tegen de Alliance of Concerned Teachers (ACT, (onderwijsvakbond) in de Filipijnen te veroordelen.

Tijdens een nieuwe golf van acties tegen vakbonden en maatschappelijke organisaties in het land werd een provinciale ACT coördinator gearresteerd. ACT vreest dat een groot deel van haar leden het doelwit zijn van deze aanhoudende acties. Daarom sloot de vakbond één van haar kantoren om de veiligheid van hun personeel en leden te kunnen garanderen.

Campagne

Het anti-vakbondsklimaat onder het regime van Duterte heeft ervoor gezorgd dat vakbondsleden, leraren en academici vrezen voor hun rechten en veiligheid. Raymond Basilio, algemeen secretaris van de ACT, heeft sinds januari 2019 meerdere doodsbedreigingen ontvangen. De lerarenvakbond wordt door de overheid opnieuw als doelwit benoemd.

Vakbondsactivisten worden geselecteerd door de Filipijnse Nationale Politie en op lijsten van 'terroristen' gezet. Twee ACT leraren werden onlangs in aanwezigheid van hun studenten beschoten in hun klaslokaal door gemaskerde daders. Wij maken ons grote zorgen over de laatste ontwikkelingen waarbij de situatie van de werknemers en vakbonden in de Filipijnen verder verslechtert.

Steun aan de ACT is mogelijk via: www.labourstartcampaigns.net - 4231