Welkom
Ingezonden
Solidariteit "ingezonden"

Oproep Indonesische vakbond van havenarbeiders

Vakbondslid gearresteerd

LabourStart

Op 20 augustus van dit jaar is Rio Wijaya , een lid van de Indonesische bond van havenarbeiders, hardhandig aangevallen door bewakers in de terminal van de haven van Hutchinson in Jakarta. Later werd hij gearresteerd en vastgehouden onder de valse beschuldigingen dat hij bewakers zou hebben aangevallen en uitgescholden.

Wat Rio is overkomen, is een voorbeeld van het toenemende anti-vakbondsklimaat in de grootste containerhaven van Indonesië.

Foto Picket #FreeRioWijaya

Steun actie ITF en havenvakbond

In de afgelopen achttien maanden zijn de aanvallen op vakbondsleden sterk toegenomen. Ze werden beschoten in de auto's waarin zij reden, vierhonderd collega-havenarbeiders werden ontslagen en de verslechterde arbeidsomstandigheden zijn zo onveilig dat sinds juli 2016 vier arbeiders de dood vonden.
De International Transport Workers Federation (ITF) is samen met de vakbond in Indonesië een wereldwijde online campagne begonnen ter ondersteuning van Rio en de havenarbeiders in Jakarta. Eisen: intrekking van de beschuldigingen aan Rio Wijaya en beëindiging van de aanvallen op vakbondsleden.

Steun deze campagne via: www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=4293