Welkom
Overgenomen
Solidariteit "overgenomen"

Buurtbijeenkomst "#samenvoor14" - 29 januari 2020, 19.30 uur Amsterdam

Minimumloon naar 14 euro

Logo #samenvoor14

Bijstandsbond/stichting Wereldse Wijk

Is het minimumloon wel genoeg om van te leven? Is er genoeg rijkdom om het minimumloon te verhogen? Er is een beweging opgericht voor een minimumloon van 14 euro per uur. Wat vinden we daarvan? Hoe kunnen we er samen voor zorgen om het minimumloon te verhogen?

Het is tijd om samen wakker te worden en op te staan voor een eerlijke verdeling van de rijkdom. Het is een goed initiatief om het minimumloon te verhogen naar 14 euro, zodat iedereen in Nederland kan leven in plaats van overleven. Om dit te bereiken, is de beweging "Samen voor 14" opgericht. Een initiatief van de FNV en vervolgens doen in het hele land vele organisaties mee. In wijken en buurten in verschillende grote steden worden bijeenkomsten georganiseerd om een beweging van onderaf op te bouwen.

Laat van je horen

De armoede en de grote verschillen tussen arm en rijk worden vooral gevoeld door arbeiders, door vrouwen, door mensen die lichamelijk niet voldoen aan de heersende norm, door mensen van andere achtergronden. Bij het huidige politieke beleid en de neoliberale economie leven velen in armoede.
Wij vinden het een goed initiatief om te eisen dat het parlement het minimumloon verhoogt tot 14 euro per uur. Hiermee stijgt ook het inkomen van mensen met een uitkering en de AOW door de koppeling aan het minimumloon. Vind je dit ook een goed idee en wil je meer informatie over deze beweging of heb je vragen en ideeën hierover? Laat van je horen.

Er zijn al vele acties geweest, ook in Amsterdam en het komend jaar volgen er nog veel meer in vele buurten. Daarom organiseren wij een buurtbijeenkomst in Amsterdam-West om over de acties en de beweging “Samen voor 14” te discussiëren.
Er zal een inleiding worden gehouden door Jesse Oberdorf van de beweging "Samen voor 14". Daarna is er discussie en na afloop een gezellig samen zijn met muziek.

Waar, wanneer, waarom

  • Plaats: Eerste Helmersstraat 106 Amsterdam-West.
  • Tijd: 29 januari 2020, 19.30 uur.
  • Wij komen op voor een minimumloon van 14 euro per uur.
  • Voorlichting en discussie over het minimumloon.
  • Tijd voor een eerlijke verdeling van de rijkdom.

Zie: www.bijstandsbond.org
Zie: www.voor14.nl
Zie: www.fnv.nl - sta-op-voor-14