Jaarbeursplein - 12.30 uur, mars door Utrecht, 14.30 uur programma Julianapark

Dag van de arbeid - 1 mei 2022

FNV (*)

Ook dit jaar organiseren we weer de Dag van de Arbeid. Samen vieren we op die dag onze successen én strijden we voor wat er nog beter moet in ons land, Want het leven wordt steeds duurder. De boodschappen, de huur, de energierekening: de kosten stijgen in deze tijd hard, maar onze inkomens blijven achter. Ons land wordt steeds rijker, maar veel mensen worden juist armer.

Een kleine groep bedrijven en mensen hebben enorme vermogens, ten koste van de rest. Er is genoeg voor iedereen, voor een fatsoenlijk inkomen en voor goede voorzieningen. Maar dan moeten we nú deze scheefgroei aanpakken. Daarom organiseert de FNV op 1 mei een manifestatie in Utrecht.

Scheefgroei

Want het is toch niet rechtvaardig dat mensen met veel geld steeds rijker worden, doordat wij toestaan dat ze niet hun eerlijke deel betalen? En dat de mensen die werken, gewerkt hebben of willen werken hierdoor steeds minder krijgen? Daarom wil de FNV dat de lonen omhoog gaan, de winsten eerlijk worden belast en er een rechtvaardige vermogensbelasting komt. Want waarom accepteren we nog langer dat mensen slapend rijk kunnen worden?!
Op 1 mei komen we samen in actie. Tegen de scheefgroei en voor een socialer Nederland.

Leden gratis met de trein naar Utrecht. Meer informatie: www.fnv.nl/acties/dag-van-de-arbeid-2022

(*) Chantal Ligteringen
team Dag van de Arbeid