Mensen boven winst!

Klimaatmars op de Zuidas

Klimaatmars.nl

De crisis is nu. De klimaat- en natuurcrisis bedreigt alles wat ons lief is. Droogte, hittegolven en overstromingen zorgen nú voor slachtoffers, chaos en verwoesting. Mensen moeten vluchten, en onze toekomst staat op het spel. Maar, wat doen grote bedrijven? Ze blijven doorgaan met het financieren en faciliteren van nieuwe verwoestende projecten waarmee ze mensen en milieu uitbuiten. Een leefbare wereld glipt door onze vingers heen. En degenen die daar het minst verantwoordelijk voor zijn, lijden er het meest onder.

Daarom dopen we op vrijdag 31 mei om 14:00 uur de Amsterdamse Zuidas om tot het centrum van verandering. De Zuidas is hét symbool voor de macht van grote vervuilende bedrijven; hier worden de miljardenwinsten gemaakt die ten koste gaan van mens, natuur en het klimaat. Hier staat de aandeelhouder boven het welzijn van mensen en de aarde. Hier bepalen machtige bedrijven vanuit hun glanzende wolkenkrabbers hoe de toekomst eruit gaat zien. Daar gaan wij die vrijdag verandering in brengen. Sluit je aan!

Oproep FNV

Op vrijdag 31 mei nemen we de Amsterdamse Zuidas over. Hét symbool van de macht van bedrijven. Omdat grote bedrijven best hogere lonen en vergroening kunnen betalen, maar winst vooral uitkeren aan de aandeelhouder. Dat moet stoppen!

Ben jij een van de tienduizenden die we daar verwachten? Meld je aan voor het FNV-blok via de FNV-website

Vervoer

Voor vervoer wordt gezorgd. Op de site van MilieuDefensie kun je je aanmelden voor gratis busvervoer. Meer informatie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief op de website van de Klimaatmars.

klimaatmars zuidas